Hírek

Fogadj örökbe egy ovit!

No comments

2019 őszén indult el az “Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom”, amit 3 édesanya indított útjára azzal a céllal, hogy segítsék a HHH-s óvodák működését, vagyis azokat az ovikat, ahol az oda járó gyerekek többsége, vagy sokszor a csoport egésze mélyszegénységben élő, halmozottan hátrányos helyzetű. A kezdeményezés immár országos ismertségnek örvend, és az indulás óta több száz óvoda talált örökbefogadóra.

Tavaly év végén mi is jelentkeztünk a programba, mely keretében lehetőségünk nyílt a Ságújfalui Makkocska Óvoda támogatására. A céges gyűjtés eredményeként először februárban, majd októberben is ellátogattunk az oviba, hogy átadjuk az adományokat. Dobozaink mélyén többek közt ruhák, játékok, készségfejlesztő eszközök, illetve olyan alapvető háztartási- és szépségápolási termékek lapultak, amelyek az óvoda mindennapos működéséhez elengedhetetlenek.

Az ottani közösség egyébként gyönyörű természeti környezetben él, ugyanakkor szerény körülmények között. Amire büszkék, hogy 2016-tól Zöld Óvoda, 2017-től Madárbarát óvoda, 2011-től pedig Vöröskeresztes bázis óvodaként működnek. Az oviban jelenleg 43 gyerek van, a 2,5 évestől kezdve a 6 évesig, és többségük halmozottan hátrányos helyzetű családból származik. Van olyan gyerek, akinél a víz nincs bekötve otthon, vagy éppen semmilyen karácsonyi ajándékra nem futja a szüleinek. Ezért is örültek annyira az adománynak, hiszen így minden gyerek kaphat az oviban ajándékot. A macikból például már annyi összegyűlt, hogy mindenki haza is vihetett kettőt. Emellett a több korosztálynak megfelelő ruhákból börzét is tudnak tartani, ahol a szülők a nagytesóknak is válogathatnak.

Az óvoda egyébként jelenleg is felújítás alatt áll (melyet egy pályázat során elnyert támogatásból tudnak finanszírozni), ez idő alatt az ovi melletti iskolában tartózkodnak a gyerekek. A tervek szerint jövő év elején tudnak majd visszaköltözni az intézménybe. Örömmel tölt el minket, hogy az adományozás révén segítettünk jobbá tenni mind a gyerekek, mind az ott dolgozók életét.😊

A programba folyamatosan lehet jelentkezni, további információért kattints ide, vagy látogass el a hivatalos Facebook oldalukra!

nextentFogadj örökbe egy ovit!