VEKOP-2.1.7-15-2016-00495

PROJEKT BEMUTATÁSA

Pályázat kedvezményezettje:
Nextent Informatika Zrt.

A projekt megnevezése:
Munkahelyi formális és informális kapcsolatok minőségének és a munkahellyel kapcsolatos elégedettség feltérképezésére, elemzésére és vizualizálására alkalmas integrált HR-diagnosztikai rendszer fejlesztése

A támogatás összege:
79.635.510 Ft

A pályázati projekt összes költsége:
132.368.850 Ft

A támogatás mértéke (%-ban):
60,16%

Rövid összefoglaló

A gazdálkodó szervezeteken belül rendszeresen visszatérő kihívás a munkatársak közötti kommunikáció fejlesztése, amely alapvetően határozza meg egy vállalat működésének hatékonyságát. Egy adott projektcsapatra vagy szervezeti egységre vonatkozó kommunikációs hiányterületek és fejlesztendő pontok meghatározására azonban jelenleg jellemzően többlépcsős, tanácsadó és elemző személyes jelenlétét is igénylő, még kisebb csoportok esetén is minimum 3-4000 eurós egyszeri mérési költséget jelentő megoldások állnak rendelkezésre, amely visszatartja a hazai és nemzetközi KKV-kat a területet érintő fejlesztésektől. Ennek ismeretében projektünk célja egy, nemcsak a nagyvállalati, hanem a KKV szektor számára is elérhető, széles körben alkalmazható HR diagnosztikai eszköz fejlesztése, amely könnyen kezelhető, naprakész módon, többnyelvű szöveg- és hangalapú inputok alapján, akár kiscsoport-szinten is alkalmas a munkatársak közötti formális és informális kapcsolatok különböző dimenzióinak feltárására, elemzésére és vizualizálására, illetve a munkahellyel kapcsolatos elégedettség feltérképezésére, mely egyértelmű hatással van a teljesítményre, így a hatékonyságra is, valamint a gyenge pontok azonosítására.

A projekt egy komplex műszaki, informatikai és módszertani fejlesztés keretében valósul meg. A műszaki fejlesztés keretében olyan, a piacon jelenleg nem elérhető adatgyűjtő egység kerül kialakításra, amely képes többnyelvű, különféle elektronikusan írt források (vállalati levelezés, vállalati belső chat, elégedettség-felmérő kérdőívek, teljesítményértékelések) szövegének beépített mesterséges intelligencia algoritmusok alkalmazásával történő elemzésére, valamit az értelmezett szövegösszefüggések alapján érzelem detektálásra. Ezzel összhangban kifejlesztésre kerül egy olyan többnyelvű hanganalitikai rendszer, amely detektálja a belső vállalati telefonos közegben beszélgető felek érzelmi állapotát és képes a vizsgálatok tárgyát képező kulcsszavak detektálására.

A fejlesztéshez kapcsolódó kutatómunka feladata annak meghatározása, hogy a különféle szövegforrásokból érkező, többnyelvű kulcsszó és érzelmi adatok, illetve a többnyelvű hanganalitikai rendszer által szolgáltatott adatok milyen adatformátumban, illetve mutatószámokként kerüljenek a rendszerbe. A módszertani fejlesztés keretében kidolgozott automatizált kiértékelési algoritmus azonosítja a szervezeten belüli strukturális és személyek közti kapcsolatokban rejlő kockázatokat.

A projekt további informatikai fejlesztést is megvalósít, melynek során olyan webalapú szoftver és szolgáltatás jön létre, amely egyszerű, kompakt és azonnali eredményeket nyújtó diagnosztikai eszközként használható akár egyéni, akár szervezeti szintű fejlesztési projektek megalapozásához, vagy ezek eredményeinek méréséhez.

 

A projekt befejezési dátuma:
2019.12.31.

A projekt azonosító száma:
VEKOP-2.1.7-15-2016-00495

Nextent Informatika Zrt.
LETÖLTHETŐ Sajtóközlemény

nextentSzéchenyi 2020 – VEKOP